9 Prírodné prostriedky, ako sa zbaviť mravcov a udržať ich na uzde




Hľadajte online “spôsoby, ako sa zbaviť mravcov” a je pravdepodobné, že sa zobrazia na stránke za stránkou výsledkov, ale ktoré fungujú a ktoré nie? Nie je také ľahké sa rozhodnúť. Mravce sú bežným domácim škodcom, ktorý sa môže objaviť na vašej doske bez predchádzajúceho upozornenia a kedykoľvek počas roka. Môžu byť malé, ale prichádzajú vo veľkých množstvách, takže je dôležité naučiť sa, ako sa zbaviť mravcov vo vašej domácnosti, keď si ich prvýkrát všimnete.

Ušetrite si problémy s hľadaním medzi análmi a vyskúšajte týchto 8 lacných, prírodných a vedecky podložiných prostriedkov.




 

1. Ocot

Ocot je veľmi účinný prírodný odstrašujúci prostriedok proti mravcom. Prerušuje ich stopy feromónov a vôňa pomáha zabrániť ich návratu. Zmiešajte pomer 1 až 1 octovej vody v rozprašovacej fľaši (postačuje jablčný mušt aj biely ocot). Pretrepte roztok a potom striekajte pozdĺž rodapies, rámov dverí, okenných rámov a dosiek. Opakujte denne alebo podľa potreby. Ocot je prírodný dezinfekčný prostriedok a viacvrstvový čistič, takže neváhajte použiť tento sprej v hojnosti.

Mravce nenávidia vôňu octu a eliminujú stopy zápachu, ktorý používajú na pohyb. Sledujte mravce na chvíľu, a uvidíte, že všetci sledujú rovnakú cestu do a von z vášho domu. Ak odstránite ich stopy zápachu, poskytne vám obrovskú výhodu v boji.