8 Anledningar du bör ha en hund

Hunden har varit vid sidan av människor sedan urminnes tider. Det är ett mycket intelligent djur och kan förstå vad 60 till 100 ord betyder. Om vi till exempel säger “kom igen” förstår du att du kommer att gå en promenad och flera hundar kan även bära ditt koppel. Men de kommer att vänta vid dörren, viftade med svansen glatt. Även om du inte vet vad vi säger, kan du förstå hur vi känner om tonen i vår röst och reagera därefter.


På grund av långvarig kontakt med människor, hundar har helt anpassat sig till det dagliga livet och beteendet hos människor. De hjälper människor i många fall såsom jakt, skydd och övervakning, den hjälp de ger till säkerhetsstyrkor (polis, armé, brandmän, flygplatser), ackompanjemang, och även hälsa (guider för blinda).

Som vi har nämnt i större utsträckning tidigare har människor haft en hund i sitt hem. Under de senaste åren har det dock funnits en tendens för människor att få hundar, antingen från en djuraffär eller från en herrelös hund skydd. Så om du funderar på att ha en hund också, men du är tveksam, vi har hittat några skäl att hjälpa dig att göra ett snabbare beslut! –