8 syytä, miksi sinun pitäisi saada koira

Koira on ollut ihmisten rinnalla muinaisista ajoista lähtien. Se on erittäin älykäs eläin ja voi ymmärtää, mitä 60-100 sanaa tarkoittaa. Jos sanomme esimerkiksi “mennään”, hän ymmärtää menevänsä kävelylle ja useat koirat voivat jopa kantaa talutushihnaa. He odottavat kuitenkin ovella heiluttaen häntää onnellisesti. Silloinkin kun et tiedä mitä sanomme sinulle, voit ymmärtää äänemme äänen sävystä ja reagoida sen mukaisesti.
Pitkäaikaisen kontaktin vuoksi ihmisiin koirat ovat täysin sopineet jokapäiväiseen elämäänsä ja ihmisten käyttäytymiseen. Ne auttavat ihmisiä monissa tapauksissa, kuten metsästyksessä, suojelussa ja valvonnassa, avusta, jota he tarjoavat turvallisuusjoukoille (poliisi, armeija, palomiehet, lentokentät), säestyksessä ja jopa terveydenhuollossa (ohjeet sokeille). Kuten olemme aiemmin maininneet enemmän, ihmisillä on ollut koira kotonaan. Viime vuosina ihmisillä on kuitenkin ollut suuntaus hankkia koiria joko lemmikkikaupasta tai kulkukoirien turvakodista. Joten jos ajattelet myös koiran hankkimista, mutta epäröit, olemme löytäneet joitain syitä, joiden avulla voit tehdä nopeamman päätöksen! –