8 redenen waarom je een hond moet hebben

De hond staat al sinds de oudheid aan de kant van de mens. Het is een zeer intelligent dier en kan begrijpen wat 60 tot 100 woorden betekenen. Als we bijvoorbeeld “laten we gaan” zeggen, begrijpt hij dat hij gaat wandelen en dat meerdere honden zelfs zijn riem kunnen dragen. Ze zullen echter wel aan de deur wachten en vrolijk met hun staart kwispelen. Zelfs als hij niet weet wat we zeggen, kan hij begrijpen hoe we ons voelen door de toon van onze stem en dienovereenkomstig reageren.
Door het langdurige contact met de mens zijn honden volledig afgestemd op het dagelijks leven en het menselijk gedrag. Ze helpen mensen in veel gevallen zoals de jacht, bescherming en bewaking, hulp aan de veiligheidsdiensten (politie, leger, brandweer, luchthavens), begeleiding en zelfs gezondheid (blindengidsen). Zoals we in het verleden al vaker hebben gezegd, hebben mensen een hond in huis gehad. De laatste jaren is er echter een tendens dat mensen honden krijgen, hetzij uit een dierenwinkel, hetzij uit een opvangcentrum voor zwerfhonden. Dus als u ook aan een hond denkt, maar aarzelt, hebben we een aantal redenen gevonden om u te helpen een snellere beslissing te nemen! –