9 Přírodní prostředky, jak se zbavit mravenců a udržet je na uzdě





Hledejte na internetu “způsoby, jak se zbavit mravenců”, a je pravděpodobné, že se zobrazí stránku za stránkou výsledků, ale které fungují a které ne? Není tak snadné se rozhodnout. Mravenci jsou běžným domácím škůdcem, který se může objevit na vaší pracovní desce bez předchozího upozornění a kdykoli v roce. Mohou být malé, ale přicházejí ve velkém množství, takže je důležité se naučit, jak se zbavit mravenců doma, když si jich poprvé všimnete.

Ušetřete si potíže s hledáním mezi anály a vyzkoušejte těchto 8 levných, přírodních a vědecky založených léků.




 

1. Ocet

Ocet je velmi účinný přírodní odstrašující prostředek proti mravencům. Přerušuje jejich stopy feromonů a vůně jim pomáhá zabránit v návratu. Smíchejte poměr 1 ku 1 octové vody ve stříkací láhvi (stačí jablečný cider i bílý ocet). Roztok protřepejte a poté nastříkejte podél tyčí, dveřních rámů, okenních rámů a desek. Opakujte denně nebo podle potřeby. Ocet je přírodní dezinfekční prostředek a vícevrstvý čistič, takže neváhejte použít tento sprej v hojnosti.

Mravenci nenávidí vůni octa a eliminují stopy zápachu, který používají k pohybu. Chvíli sledujte mravence a uvidíte, že všichni sledují stejnou cestu dovnitř a ven z vašeho domu. Pokud odstraníte jejich pachové stopy, poskytne vám to obrovskou výhodu v bitvě.