9 NATUURLIJKE REMEDIES OM VAN MIEREN AF TE KOMEN EN MIEREN OP AFSTAND TE HOUDEN
Zoek online naar “manieren om van mieren af te komen” en je krijgt waarschijnlijk pagina na pagina resultaten, maar welke werken wel en welke niet? Het is niet zo makkelijk om te beslissen. Mieren zijn een veel voorkomend huishoudelijk ongedierte dat zonder waarschuwing en op elk moment van het jaar op uw aanrecht kan opduiken. Ze zijn misschien klein, maar ze komen in grote aantallen, dus het is van cruciaal belang om te leren hoe u van mieren in uw huis afkomt wanneer u ze voor het eerst opmerkt.

Bespaar jezelf de moeite van het doorspitten van de annalen, en probeer deze 8 goedkope, natuurlijke, wetenschappelijk onderbouwde remedies eens.
 

1. Azijn

Azijn is een zeer effectief natuurlijk mierenverdelgingsmiddel. Het verstoort hun feromoonsporen en de geur weerhoudt ze ervan terug te keren. Meng een verhouding van 1 op 1 van water en azijn in een spuitfles (zowel appelcider- als witte azijn is goed). Schud de oplossing en spuit dan langs plinten, deurkozijnen, raamkozijnen en aanrechten. Herhaal dagelijks of indien nodig. Azijn is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en reiniger van meerdere oppervlakken, dus gebruik deze spray gerust royaal.

Mieren haten de geur van azijn, en het verwijdert de geursporen die ze gebruiken om zich te verplaatsen. Hou de mieren een tijdje in de gaten, en je zult zien dat ze allemaal hetzelfde pad in en uit je huis volgen. Als je hun geursporen elimineert, zal dat je een groot voordeel geven in de strijd.