8 GRUNDE BØR DU HAVE EN HUND

Hunden har været ved siden af mennesker siden oldtiden. Det er et meget intelligent dyr og kan forstå, hvad 60 til 100 ord betyder. Hvis vi for eksempel siger “kom nu” forstår du, at du vil gå en tur, og flere hunde kan endda bære din snor. Men de vil vente ved døren, vinker deres haler muntert. Selv hvis du ikke ved, hvad vi siger, kan du forstå, hvordan vi føler om tonen i vores stemme og reagere i overensstemmelse hermed.
På grund af langvarig kontakt med mennesker, hunde har fuldt afstemt sig med dagligdagen og adfærd af mennesker. De hjælper mennesker i mange tilfælde såsom jagt, beskyttelse og overvågning, den bistand, de yder til sikkerhedsstyrker (politi, hær, brandmænd, lufthavne), akkompagnement, og endda sundhed (vejledninger for blinde). Som vi tidligere har nævnt, har folk haft en hund i deres hjem. I de senere år har der dog været en tendens til, at folk får hunde, enten fra en dyrehandel eller fra et omstrejfende hundeinternat. Så hvis du tænker på at have en hund, også, men du tøver, har vi fundet nogle grunde til at hjælpe dig med at træffe en hurtigere beslutning! –