8 DŮVODŮ, PROČ BYSTE MĚLI MÍT PSA

Pes byl po boku lidí od starověku. Je to velmi inteligentní zvíře a může pochopit, co 60 až 100 slov znamená. Pokud například řekneme “no tak”, pochopíte, že půjdete na procházku a několik psů může dokonce nosit vodítko. Budou však čekat u dveří a vesele mávat ocasy. Dokonce i když nevíte, co říkáme, můžete pochopit, co si myslíme o tónu našeho hlasu a odpovídajícím způsobem reagovat.

Vzhledem k dlouhodobému kontaktu s lidmi se psi plně spojili s každodenním životem a chováním lidí. Pomáhají lidem v mnoha případech, jako je lov, ochrana a dohled, pomoc, kterou poskytují bezpečnostním silám (policie, armáda, hasiči, letiště), doprovod, a dokonce i zdraví (návody pro nevidomé).

Jak jsme se zmínili ve větší míře v minulosti, lidé měli psa ve svém domě. V posledních letech však existuje tendence k tomu, aby lidé dostali psy, a to buď ze zverimexu, nebo z toulavého psího útulku. Takže pokud uvažujete o tom, že budete mít psa, ale váháte, našli jsme několik důvodů, které vám pomohou učinit rychlejší rozhodnutí!